A KKSZ azonnal reagált!

A KKSZ Észak-magyarországi régiós szervezetének elnöke a mai napon -szóbeli jelzése után – írásban fordult az ÉMKK Zrt. vezérigazgatójához a biztonsági igazgató Juhász István által kiadott felhívás kapcsán. A dokumentumnak a Társaság több szabályzatában szereplő, az autóbuszvezetők mobiltelefon használatára vonatkozó túlzó, szakmailag és emberileg is kifogásolható tartalma miatt, amelyben a biztonsági igazgató szolgálati rendelet kiadására kérte a személyforgalmi üzemek vezetőit. A kora délutáni órákban a Központi Üzemi Tanács elnőkétől szerzett információ alapján a szolgálati rendelet kiadását a forgalmi szakterület vezetője Ignácz László a 2017.09.12-ére összehívott rendkívüli KÜT ülésig felfüggesztette, ahol a felek – a KKSZ és a KMSZ régiós vezetőinek bevonásával – többek között a telefon használat szabályairól is egyeztetnek.

Baranyai Zoltán
KKSZ régiós elnök


Úgy van ahogy a hírekben szerepelt – 3 év alatt 30%

2017. március 10-én érdemi ajánlatot tett a munkáltató, amely a Nemzeti Fejlesztési Miniszter által megfogalmazott Kormánydöntést tartalmazza. 2017. évre 13%, 2018. évre 12% 2019. évre 5%-os bérfejlesztés hajtható végre a Közlekedési Központok munkavállalói részére, melytől eltérni nem lehet és feltétele, hogy három évig további bérköveteléssel nem élnek a szakszervezetek.

A KKSZ és a tárgyalásban résztvevő szakszervezetek több olyan garanciális elemet fogalmaztak meg a munkáltató felé, melyek minimálisan szükségesek ahhoz, hogy a Kormány által megfogalmazott kikötések ellensúlyozásra kerüljenek.

 

Igaz, hogy három év alatt régiónként átlagosan 35%-ot meghaladó bérnövekedést eredményezhet a kormánydöntés – annak tükrében, hogy a minimálbérre és a garantált bérminimumra való “ráállást” nem ebből a fejlesztésből kell megoldani –  a KKSZ mégis úgy látja, hogy az egyre súlyosabbá vált létszámhiányt ekkora bérfejlesztés sem fog kezelni.

Ezzel párhuzamosan úgy gondoljuk, hogy kellő garanciák mellett mielőbbi megállapodásra van szükség, hogy az emelt bérek minél előbb – lehetőleg április 10-én, január 01-re visszamenőleg – megjelenjenek a munkavállalóknál.

 

A “bértárgyalás” következő fordulója március 16.

 

Baranyai Zoltán

KKSZ elnök


Nőnapra mégis megérkezett

Tisztelt munkavállalók!

 

2017. március 10-én érdemi egyeztetéssel folytatódhat a bértárgyalás. Március 08-án megérkezett a Nemzeti Fejlesztési Miniszter levele, melynek a tartalmát még nem ismerjük, de információk alapján tartalmazza a 3 évre 30%-os bérfejlesztés lehetőségét, mely a megállalpodás, helyi megállapodások után – legkorábban április hónapban – kifizethető.

 

Baranyai Zoltán

KKSZ elnök


A Közúti Közlekedési Szakszervezet nem állna meg 50 %-nál!

Megint a „bérharc”, és megint a demagógnál demagógabb, – a realitást nem szakmai oldalról megközelítő, az érzelmekre ható megnyilvánulások, bérkövetelések.

Újra és újra elkövetjük és eltűrjük, hogy pár információ hiányban szenvedő érzelmileg felkorbácsolt munkavállaló segítségével olyan helyzet álljon elő a bértárgyalások kezdetére, hogy aztán azt lehessen mondani, én ebben nem veszek részt és utólag lehet szitkozódni, mocskolódni, a másikra mutogatni.

No de „elvtársak”, hát hol itt a józanság, szakmaiság, felelősségvállalás?

Együttműködést követelek, miközben az eredményét jó előre kiszámíthatóan semmitmondó demonstrációkat hirdetek, soha meg nem valósuló sztrájkokat emlegetek és ha páran „becuppantották” és kilépnek a másik szervezetből, netán belépnek hozzám, már megérte!?

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSz) és együttműködő partnere a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSz) nem ezt az utat választotta, és nem ezen az úton kíván haladni. Bővebben…


A SZAKSZ képviselője másik rendezvényen volt, vagy ismét szándékosan, kommunikációval történő befolyásolás zajlik!!!!

Az ÉMKK Zrt.-nél 2015 október 28-án újabb Kollektív Szerződés tárgyalás volt, mely első sorban a munkavállalók 2015. és a következő évek forma és munkaruha juttatását érintette. Ezen túlmenően a munkáltatónak a korábbi tárgyalások során a munkavállalók fegyelmi felelőségre vonásának szabályozásával kapcsolatban tett módosítási javaslatait tárgyalták a felek. Ezek a javaslatok az aláíró szakszervezetek részéről korábban elutasításra kerültek. Ebben a témában a szakszervezetek a munkavállalókra nézve hátrányos módosítási javaslatok kivédésére törekedtek, amelyek most SEM KERÜLTEK elfogadásra. A SZAKSZ korábban benyújtott egy módosítási csomagot amelyet a KKSZ és a Munkástanács is támogatott, bár néhány pontjával nem értettek egyet. Bővebben…


szeptember 21 utózöngéi az ÉMKK -ban

Tisztelt Kollégák!

A KKSZ és a KMSZ helyi vezetői a mai napon tájékozódtak a társaság vezérigazgatójánál azzal kapcsolatban, hogy mi a vállalat vezetés szándéka a fekete pólót viselőkkel szemben. Dr. Sárközi György vezérigazgató álláspontja megegyezett azzal, amit Baranyai Zoltán és Sepsi László is megfogalmaztak, semmilyen szankció ne kerüljön alkalmazásra az érintett munkavállalókkal szemben.


Száraz tények az ÉMKK Zrt. területéről

Csak a tisztánlátás kedvéért, a munkáltató által “megszámolt” fekete pólós autóbuszvezetők száma szeptember 21-én délelőtt az ÉMKK Zrt. működési területén, ( ja és Nyíregyházán is számolták.) 🙂

 

Nyíregyháza helyi 50 fő (65 %)

Nyíregyháza helyközi 15 fő (16 %)

Vásárosnamény 1 fő (5 %)

Mátészalka 5 fő (6%)

Debrecen 2 fő (1,3 %)

A többi helyen NULLA!!!


Bérmegállapodás az Észak-magyarországi Közlekedési Központban

Sávosan emelkednek a bérek – az alacsonyabb keresetűeknek több jut

Június 5-én Dr. Sárközi György, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, illetve a reprezentatív érdekképviseletek vezetői: Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós elnöke és Sepsi László, a Borsod Volán Rt. Munkástanácsának elnöke aláírták az ez évi bérfejlesztés kiadásának részleteiről szóló megállapodást. Bővebben…


Harmadik egyeztetésen van túl a munkáltató és a szakszervezetek az ÉMKK Zrt.-nél

A mai napon – 2015 május 13-án – újra egyeztetett a munkáltató és a régióban tagsággal rendelkező szakszervezetek képviselői. A KKSZ és a KMSZ közösen, írásban fogalmazták meg a bérfejlesztési igényüket, melyet minden résztvevővel egyeztettek.

Konkrétan, 150.000 forintos besorolási bérrel vagy az alatti besorolási bérrel (órabérrel) rendelkező munkavállalók részére átlagosan 5%-os, 150.000-300.0000 közötti bérrel rendelkezők részére átlagosan 3%-os besorolási béremelési igényt fogalmaztunk meg. Ezek mellett megkívánunk állapodni a a bérek szétosztásának elveiről is. Bővebben…


1 2