Jól feladták a leckét…….

Jól feladták a leckét a MÁV-nak, a Volánnak és a BKV-nak

Míg az állami közlekedési vállalatok még az inflációt meghaladó nagyságú bérfejlesztést is sokallják, a magánszállítmányozók egyre inkább növelik ajánlataikat. Az ágazatban fenyeget a munkaerőhiány.

Bővebben…


EKSZ

EKSZ: egyelőre senki se írjon alá „nevetséges, néhány százalékos” béremeléseket

  1. február 15. hétfő

Szerző: hvg.hu

 

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) azt kéri, hogy sehol, senki ne írjon alá néhány százalékos béremelési ajánlatokat addig, amíg nem alakul egy olyan fórum, ahol a szakszervezetek érdemben tárgyalhatnak a kormány képviselőivel – írja a Népszabadság.

A BKV-nál működő EKSZ szerint minden munkáltatói és kormányzati ajánlatot bojkottálni kell, amíg nem kezdődik a munkavállalók ágazattól független közös problémáinak orvoslására érdemi egyeztetés.

Nemes Gábor elnök mindenkit arra kér, hogy addig sehol ne írjanak alá „nevetséges, néhány százalékos” béremelési ajánlatot, és ne fogadjanak el látszatintézkedéseket, amíg nem alakul egy olyan fórum, ahol a szakszervezetek végre érdemi egyeztetést folytathatnak a kormány képviselőivel.

Az EKSZ komolyan vette a pedagógusoknak azt a felszólítását, hogy „ne hagyjuk magunkat felszalámizni!”, ezért javasolják, hogy szakmáktól függetlenül zárjanak minden eddiginél szorosabban össze.

Nemesék az összes többi szakszervezetet is arra kérik, hogy követeléseket egységesen fogalmazzák meg, „ne adják el a lelküket” néhány odavetett morzsáért. A munkavállalóknak ágazattól függetlenül közösek az alapproblémái, és ezen a helyzeten csak átfogó, érdemi párbeszédre és egyeztetésre alkalmas fórumon keresztül lehet javítani – véli az elnök.

 

 


BÉR 2016

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Tisztelt Munkavállalók!

 

Amint a tegnapi napon kiküldött rövid tájékoztatóból is kiderült, nem kaptunk érdemi bérajánlatot, vagyis 1%-os emelési ajánlattal érkezett a munkáltató.

A 2016. február 08-án Seszták miniszter úrnak írt levelünket továbbították az MNV Zrt. vezérigazgatójának, amely alapján elvileg 22-től Dr. Szivek Norbert „bekapcsolódik” a tárgyalásokba. Az 1%-os ajánlatot, ill. a 22-re irányuló további tárgyalás eltolását a szakszervezetek időhúzásnak értékelték és a mai naptól (2016. február 16.) írásban bejelentették minden munkáltatónak és a KKVSZ-nek a kollektív munkaügyi vita kezdeményezését. Ettől függetlenül a munkáltató csak 22-én kíván ismét tárgyalni.

Bővebben…


TÁJÉKOZTATÓ

Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő bértárgyalások
2016.02.01
Megkezdődtek a Volán-társaságok munkavállalóit érintő 2016. évi alágazati bértárgyalások a szakszervezetek és a munkáltatói szövetség, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége között hétfőn Budapesten. Bővebben…