Jövőbeni bérfejlesztési tervek a közösségi közlekedésben

Először a cégen belüli bérkülönbségeket kell eltüntetni

A Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke Baranyai Zoltán a 24.hu-nak elmondta, miért nem alakítottak ki még egységes álláspontot a jövő év, illetve évek bérfejlesztéséhez. Jelenleg hét cég, hét kollektív szerződés, hét különböző bérrendszer, jövedelmi szint van a menetrendszerű buszos személyszállításban. Október elsejétől viszont a hat buszos közlekedési központ beolvad a Volánbusz Zrt.-be. Ezért bérharmonizációra van szükség, amihez pénz kell.

Azt nem lehet, hogy egy kalapba öntik a béreket, és aztán újraosztják egységes elvek alapján, mert azzal sokan rosszul járnának.
Annyi pénzt pedig valószínűleg nem kapnának, hogy a legmagasabb bérekhez igazítsák a rendszert. A szakszervezet ezért fokozatos, ütemes közelítést, felzárkóztatást szeretne, de ehhez is több pénzre van szükség, mint egy átlagos bérfejlesztéshez.
Azt szeretnék, hogy minden dolgozó kapjon jövőre emelést, de differenciáltan, hogy a Volán-vállalatok között meglévő bérkülönbségek a létrejövő új cégben mérséklődjenek, és minél hamarabb egységessé váljon a bérrendszer.

Muszáj, hogy 2020-ra legyen ebből valami, különben még több autóbusz-vezető vándorolhat el – nyomatékosította Baranyai Zoltán.

2018-ban bruttó 298 és 340 ezer forint között volt az átlagos alapbér a különböző társaságok sofőrjeinél, az idén 320 és 360 ezer forint között lehet – a szakszervezeti vezető szerint tehát 20 százalék feletti lehet az átlagkeresetek közötti különbség. Az átlag mögött azonban akár 50 százalékos vagy magasabb eltérés is előfordul, például az autóbusz-vezetőknél ugyanolyan teljesítmény mellett, az eltérő besorolási bér, és a különböző pótlékrendszerek miatt.

Ráadásul súlyos hiány van autóbusz-vezetőből, mintegy 10-15 százalékos, de helyenként ennél is rosszabb a helyzet.

Minden autóbusz-vezető évente átlagban durván egy hónapot túlórázik, és a szabadságát is csak egy újabb hónap túlóra terhére tudja kivenni. 9500 járművezető van – ha a két hónapos átlagos túlórát nézzük, akkor 1500 sofőr hiányozhat összesen.

Az elnök szerint október második felében ülhetnek le tárgyalni a bérekről – addigra kialakítják egységes álláspontjukat.

Teljes cikk:https://24.hu/fn/gazdasag/2019/09/27/30-milliardos-husegpenz-vasutasok/

KKSZ