Létrejöhet Magyarország legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezete

KKSZ-VKSZ közös sajtóközleménye

2020.01.15 17:21

A Közúti Közlekedési Szakszervezet és a VOLÁNBUSZ Közlekedési Szakszervezet 2020 januárjában együttműködési megállapodást írt alá, mely értelmében a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél dolgozó csaknem 7000 tag érdekképviseletét a jövőben együttműködve látják el.

A megállapodás alapján mind az ágazati, mind a vállalati szintű hangsúlyosabb munkavállalói érdekérvényesítés céljából Felek kidolgozzák annak lehetőségét is, hogy amennyiben a tagság úgy dönt, a további együttes fellépést, a kollektív szerződés aláírási jogosultság megtartásával, beolvadással erősítik meg a jövőben.

A fúzióval a legnagyobb országos közúti személyszállítási szakszervezet jöhet létre.

KKSZ-VKSZ

Kapcsolódó cikk: https://szakszervezetek.hu/hirek/21117-egyesitett-erovel-keszulnek-a-bertargyalasokra 30 éves a KKSZ – visszafogott megemlékezés 2020.01.15 06:38

1989. november 25-én – 30 éve alakult és 1990 januártól önálló szervezetként működik a Közúti Közlekedési Szakszervezet. Ennek okán a 2019. december 11-én az év végi, ünnepi Választmányi ülés keretében az alapításról is megemlékeztünk.

A Választmányi tagok, az elismerésben részesített tisztségviselők mellett az alapításkori alapszervezeti elnökök közül is többen részt vettek a rendezvényen.

Az ünnepi műsort követően Wenczel István röviden visszaemlékezett az alapítás előtti időkre, történelmi visszatekintésében számos, ma már szinte hihetetlennek tűnő körülményről mesélt a megjelenteknek.

Baranyai Zoltán elnök visszatekintése 15 évre nyúlt vissza, de felsorolta azokat az eredményeket, vívmányokat, amit a KKSZ a megalakulása óta tett és ért el a munkavállalók érdekében. Kiemelte, hogy azon szakszervezetek egyike a KKSZ, aki a rendszerváltás óta megőrizte, sőt gyarapította ingatlan vagyonát és még jelenleg is a Volán szakma legnagyobb taglétszámmal rendelkező szakszervezete.

Beszélt az elmúlt 5-7 év és napjaink kihívásairól, a 2015. januárban, majd a 2019. októberben bekövetkezett Volán társaságok integrációja hozta nehézségekről és megoldásra váró feladatokról.

Végezetül a jövőre tekintettel reményét fejezte ki, hogy az elődök örökségét sikerül tovább adni és a jövő tisztségviselőinek újabb évtizedek elteltével is lehetőség adatik majd a visszaemlékezésre.

KKSZ