A jövő elkezdődik

A 2020. február 14-én mind két érintett szakszervezet (KKSZ-VKSZ) legfelsőbb döntéshozó testülete meghozta azokat a döntéseket melyek a két szervezet fúziójának elindításához szükségesek.

Azt tudni kell egy ilyen folyamatról, hogy nem olyan egyszerű mint egy szövetség esetében. Nem elég egy szakszervezet szimpla döntése, hogy egy szövetség tagszervezete kíván lenni, majd a szövetség részéről is egy döntés, hogy befogadja, amennyiben magára nézve elfogadja a szövetség működését szabályozó dokumentumokban (alapszabály, SZMSZ) foglaltakat. Ezzel gyakorlatilag a szövetséghez tartozó, de saját alapító okirata, SZMSZ-e szerint működő önálló szervezet marad.

A mi esetünkben nem csatlakozásról, hanem jogutódlással történő beolvadásról van szó, ami az ide vonatkozó jogszabályok, törvények értelmében egy bonyolultabb, több lépcsős folyamat, ami érinti az egyes szervezetek gazdálkodásával kapcsolatos beszámolókat, és egyéb szükséges jogi kötelezettségeknek is eleget kell tenni.

A fúzióval a Volánbusz Zrt. legnagyobb, meghatározó és nem utolsó sorba egyetlen és megkérdőjelezhetetlenül Kollektív Szerződés kötő szakszervezete jön léte.

KKSZ